România, chemată la CE, din cauza poluării
Foto: www.dcnews.ro

România, chemată la CE, din cauza poluării

9 știri, 96

Comisia Europeană va organiza o reuniune pe tema calității aerului, fiind convocați miniștrii Mediului din nouă țări europene, inclusiv din România, care riscă să fie vizate de proceduri de sancționare din cauza poluării.

O reuniune la nivel ministerial a fost convocată la Bruxelles pe 30 ianuarie cu reprezentanții a nouă țări care nu respectă normele privind calitatea aerului.

"Într-un ultim efort pentru găsirea soluțiilor la problema gravă a poluării aerului în Uniunea Europeană, comisarul UE pentru Mediu, Karmenu Vella, a invitat miniștrii din nouă țări europene la Bruxelles pe 30 ianuarie. Cele nouă state membre - Cehia, Germania, Spania, Franța, Italia, Ungaria, România, Slovacia și Marea Britanie - riscă să fie vizate de proceduri de sancționare pentru depășirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului.

Reuniunea oferă statelor membre oportunitatea de a demonstra că vor fi luate măsuri suplimentare adecvate pentru redresarea fără întârziere a actualei situații și pentru conformarea cu reglementările europene", anunță Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

    Citește pe zf.ro