Ministrul Agriculturii: Datele inițiale privind producțiile de porumb obținute în anii 2017 și 2018 sunt reale© agerpres.ro

Ministrul Agriculturii: Datele inițiale privind producțiile de porumb obținute în anii 2017 și 2018 sunt reale

, 4 știri, 41 vizualizări

"Am răspuns Comisiei Europene în această săptămâna că datele inițiale privind producțiile de porumb obținute de România în anii 2017 și 2018 sunt reale. De fiecare dată suntem în corespondență cu Comisia Europeană. Este un exercițiu de rutină și sunt informații pe care le transmitem frecvent și pe care ne punem de acord în așa fel încât interpretarea să fie unitară și cifrele care sunt comunicate de Institutul Național de Statistică să confirme realitatea producțiilor din România", a spus Petre Daea.

Comisia Europeană (CE) a cerut recent României să-și revizuiască cifrele privind producțiile de porumb obținute în anii 2017 și 2018, deoarece "încrederea și siguranța datelor statistice sunt vitale pentru a asigura transparența pieței".

"Există discuții regulate cu toate statele membre pentru colectarea datelor de producție în vederea realizării bilanțurilor privind producția de cereale a Uniunii Europene, iar în cazul României s-a cerut în cadrul acestui exercițiu de rutină să revizuiască cifrele de producție pentru recolta de porumb din 2017 și 2018.