Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Al treilea an consecutiv bun în agricultură3Foto© bzi.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Al treilea an consecutiv bun în agricultură

, 6 știri, 41 vizualizări

"Pe de o parte, seceta ne-a ciupit ceva din producție în anumite zone, iar la calitate a umblat un pic ploaia, dar ne-a ajutat la celelalte culturi. A luat dintr-o parte simplu și a pus dublu la celelalte. Deși nu putem spune acum ce producții avem până în prezent, pentru că deformăm piața, putem spune ca o apreciere că va fi al treilea an consecutiv bun în agricultură, fără precedent în istoria țării, bine pentru fermieri, bine pentru țară. Aceasta este bucuria celui care vă vorbește, în rest sunt discuții", a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Petre Daea.

În ceea ce privește recoltatul la grâu, orz și orzoaică, șeful MADR a precizat că este aproape de finalizare, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare se va încheia.

"Vremea aceasta extremă ne-a întârziat puțin recoltatul. La ora actuală avem recoltată la orz 99,37% din suprafață, 99% la orzoaică, 65% la orzoaica de primăvară, 92% din suprafață la rapiță, 94% la mazăre și 83%, la grâu. Săptămâna viitoare lucrurile se încheie la recoltat. Dacă ar fi fost vremea bună nu ne trebuia mai mult de 10 zile, sigur, dacă s-ar coace uniform în țara", a precizat Daea.