Daea: Tragi de ceapa de la Bruxelles de zici că-i cureaua de la pantaloni

Daea: Tragi de ceapa de la Bruxelles de zici că-i cureaua de la pantaloni

12 știri, 109

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus joi, la o intalnire cu producatorii din zona Titu, judetul Dambovita, ca produsele romanesti agricole sunt mai bune ca cele din alte state europene.

El a dat ca exemplu ceapa de la Bruxelles, de care ″tragi de zici ca-i cureaua de la pantaloni, nu poti sa o mesteci″⁣.

″In tot ce am fost afara, m-am dus in piete - am fost in Franta, m-am dus sa vad piata din Paris, am fost in Polonia, am fost sa vad piata, am fost la Bruxelles, am vazut piata din Bruxelles, am fost la Luxemburg, m-am dus la bulgari in piata. Nimeni nu are produsele noastre. Niciunul, retineti ce va spun, nu ne ia niciunul. A, ne ia la preturi, la doua: lapte si produsele din lapte si la fructe. Incolo, si cu preturile sunt deasupra, dar cu calitatea toata-i jos″, a afirmat ministrul Daea.

Acesta a exemplificat cu ceapa de la Bruxelles, care, in opina sa, nu se compara cu cea din Romania. Ministrul le-a recomandat producatorilor sa se asocieze pentru a deveni mai puternici in piata.

″Pai, tata, tragi de ceapa de la Bruxelles de zici ca-i cureaua de la pantaloni! Nu poti sa o mesteci. Pai, aici, cand oi lua-o, ce buna e! Si stiu toti, de ceea este si o anumita rezistenta in conditiile in care - si nu vreau sa merg pe latura aceasta a nationalismului productiv - dar inca o data cu mine sau fara mine, cu ministru sau fara ministru, nu mergem inainte daca nu ne organizam″...

    Citește pe bzi.ro