Ministrul care se delimitează de Darius Vâlcov și Liviu Pop
Foto: www.money.ro

Ministrul care se delimitează de Darius Vâlcov și Liviu Pop

5 știri, 16

„Responsabilitățile sunt individuale”, a spus Negrescu, adăugând că Vâlcov și Pop au folosit „miloacele publice persoanle, rețele de socializare”. „În contetxtul acesta, nu văd legătura între statul român și responsabilitățile individuale ale unor pesoane”, a mai spus el, răspunzând unei întrebări adresate de HotNews într-un briefing de presă.

Ministrul a mai susținut că gesturile lui Vâlcov și Pop nu afectează președinția României la Consiliul Uniunii Europene, care va începe la 1 ianuarie 2019, și nici formatul de lucru trilateral România-Franța-Germania.

„Resping cu fermitate orice tip de mesaj care se referă la minorități, etnii sau grupuri sociale și cred că nu trebuie să apară în spațiul public. Mai ales că aceste elemente sunt alimentate poate și de dezbaterea internă și cred că au fost derapaje de toate părțile. Sunt convins că toată lumea a înșeles cu prvire la ce s-a greșit. Am înțeles că au fost și scuze adresate în spațiul public și directe, ceea ce e un lucru pozitiv și cred că aceste subiecte nu au nicio legătură cu Președinția la Consiliul UE.

Sunt convins că formatul nostru de lucru, această trilaterală este un mecanism foarte eficient, le mulțumesc partenerilor francezi și germani pentru sprijin. Acest format trebuie să continue și să conteze și sunt convins că nu va fi afectat, de aceea, sunt mai mult decât disponibil în a le oferi clarificări tuturor parte...

    Citește pe money.ro