Ministrul Cîmpeanu: Au fost folosite sub 2% din testele antigen rapide puse la dispoziție în școli4Foto© libertatea.ro

Ministrul Cîmpeanu: Au fost folosite sub 2% din testele antigen rapide puse la dispoziție în școli

, 15 știri, 43 vizualizări

Cîmpeanu consideră necesară achiziționarea de teste non-invazive, precizând că Ministerul Educației va putea propune, la finalul lunii mai-începutul lunii iunie, reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile în condițiile respectării normelor sanitare în școli, continuării acțiunii de vaccinare a cadrelor didactice, aducerii testelor non-invazive în unitățile de învățământ în data de 4 mai, la reluarea cursurilor și confirmării ipotezei specialiștilor epidemiologi cu privire la trendul descendent al ratei de infectare în luna mai.

„În 8 săptămâni de școală (începând din 8 februarie!), au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli. Cauzele acestui insucces major au fost două: 1.

Lipsa de personal medical sau indisponibilitatea acestuia pentru administrarea testelor antigen rapide; Sunt considerate de foarte mulți părinți ca fiind «invazive»/ traumatizante pentru copii, mai ales pentru cei de vârstă mică. Drept urmare, nu-și dau acordul pentru testarea în acest fel.