Ministrul Daea: Lucrările de reabilitare a 56 de stații de irigat din România, realizate în proporție de 70%2Foto© economie.hotnews.ro

Ministrul Daea: Lucrările de reabilitare a 56 de stații de irigat din România, realizate în proporție de 70%

, 5 știri, 20 vizualizări

'Obiectivele de investiții sunt în diferite stadii, iar lucrările sunt realizate în proporție de peste 70%, în condițiile în care avem pregătite sisteme de irigații pentru 1,4 milioane de hectare din cele 2 milioane de hectare programate a fi finalizate prin programul guvernamental. Este un ritm foarte bun.

Avem aproape două mii de kilometri de canal plin cu apă, ceea ce poate asigura apa necesară culturilor. E drept însă că sunt culturi în pragul recoltării și nimeni nu le mai irigă acum. Culturile 'decid' în ce măsură aceste sisteme sunt folosite', a afirmat ministrul Daea.

El a făcut referire la fenomenele meteorologice deosebite din acest an și a menționat că în sudul și vestul țării sunt puse în funcțiune aproape 200 de stații de pompare pentru a evacua apele de pe terenurile agricole și că 61 de puncte din sistemul antigrindină sunt operaționale în momentul de față.