Ministrul de Externe din Olanda a demisionat după ce a fost acuzat de minciună
Foto: www.realitatea.net

Ministrul de Externe din Olanda a demisionat după ce a fost acuzat de minciună

7 știri, 48

Ministrul de Externe din Olanda, Halbe Zijlstra, a demisionat la doar o zi după ce a fost acuzat de minciună și a recunoscut. Acesta a spus că a mințit când a spus că a participat la o întâlnire din 2006 în care președintele Vladimir Putin ar fi evocat planurile sale referitoare la o 'Rusie Mare'.

Potrivit lui Zijlstra, credibilitatea sa a fost atât de afectată de acest scandal încât îi este imposibil să rămână în funcția de șef al diplomației olandeze.

Halbe Zijlstra a recunoscut luni că a mințit când a spus că a luat parte, în 2006, la o întâlnire în care Putin ar fi evocat planurile sale privind o 'Rusie Mare'. Zijlstra pretinsese că l-a auzit pe șeful statului rus vorbind despre ambițiile sale expansioniste în timpul unei întâlniri cu oameni de afaceri la casa de vacanță a lui Vladimir Putin, în 2006. La acea vreme, Halbe Zijlstra lucra pentru compania petrolieră olandeză Shell.

Într-un interviu publicat la sfârșitul săptămânii trecute de cotidianul De Volkskrant, ministrul olandez a recunoscut însă că nu a participat la întâlnirea respectivă, ci a 'împrumutat' anecdota de la o persoană a cărei identitate a dorit să o protejeze.

    Citește pe antena3.ro