Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, acuză România și Bulgaria că trimit ”sclavi” în vestul Europei
Foto: stiri.tvr.ro

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, acuză România și Bulgaria că trimit ”sclavi” în vestul Europei

10 știri, 13

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a acuzat România și Bulgaria că trimit ”sclavi” în vestul Europei, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane și cazuri de exploatare.

Două accidente rutiere produse în sudul Italiei, în urma cărora 16 imigranți au murit, au provocat o dezbatere politică amplă privind exploatarea muncitorilor străini.

Salvini a cerut măsuri dure pentru limitarea imigrației, a traficului de persoane și a formelor de sclavie.

”Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaților din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situația de a putea respecta legea”, a afirmat Matteo Salvini, potrivit Mediafax, care citează presa italiană.

”Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere și pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare și fără asigurare. Există și un import de sclavi din țări comunitare: România și Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste țări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport și persoanelor.

Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aș spune chiar un sistem public de transporturi...

    Citește pe libertatea.ro