Ministrul Educației a cerut transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic10Foto© stirileprotv.ro

Ministrul Educației a cerut transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic

, 20 știri, 98 vizualizări

Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor "să folosească gratuit transportul public pentru a merge la școală", a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, joi seară, pe pagina sa de facebook.

"Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la școală. Astfel, elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile", a scris Raluca Turcan.

Vicepremierul arată că, pe de-o parte, "această măsura este o transpunere în norme și în practică a dreptului garantat la educație gratuită prin Constituție și Legea Educației Naționale".