Ministrul Educației publică proiectul prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională ar putea intra la liceu2Foto© wall-street.ro

Ministrul Educației publică proiectul prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională ar putea intra la liceu

, 8 știri, 19 vizualizări

Ministrul Educației, Monica Anisie, supune dezbaterii un proiect menit să modifice Ordinul fostului ministru, astfel încât elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională să poată fi repartizați la liceu, potrivit prevederilor propuse. Actualul Ordin arată că acești elevi urmează profesionala.

Potrivit proiectului de Ordin publicat pe site-ul Ministerului Educației, se propune ca „la repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susținut evaluarea națională”. Prin această prevedere, elevii pot fi repartizați la liceu chiar dacă nu au media 5 la Evaluarea Națională, însă aceștia trebuie să fi susținut probele.

„După repartizarea candidaților menționați la alin. (12), se repartizează absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională și cărora nu li se poate calcula media de admitere conform punctului I al anexei nr. 2 la prezentul ordin”, se mai arată în documentul citat.