Ministrul Educației spune că încă nu vor începe cursurile, dar nici nu va fi înghețat anul școlar© libertatea.ro

Ministrul Educației spune că încă nu vor începe cursurile, dar nici nu va fi înghețat anul școlar

, 5 știri, 126 vizualizări

Ministrul Educației a declarat că nu vor începe cursurile până când elevii și profesorii nu vor fi în siguranță. Monica Anisie a mai spus că nu se pune problema înghețării anului școlar, scrie edupedu.ro

„Nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”, a declarat ministrul Educației la Antena 3, după ce a fost întrebată cât timp va fi prelungită măsura închiderii școlilor. Monica Anisie a anunțat că nicăieri în Europa nu s-a luat măsura înghețării anului școlar și a subliniat faptul că este exclusă o asemenea măsură în România.

Ministrul a fost întrebată dacă există vreo estimare până când vor fi școlile închise.

„După cum bine știți măsura este sau va fi luată în funcție de evoluția infectărilor și împreună cu colegii mei din Ministerul Educației ținem legătura cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu Ministerul Sănătății și vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceștia comunicate clare. Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”