Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va merge la Bruxelles pentru a discuta planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia© agerpres.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va merge la Bruxelles pentru a discuta planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia

, 4 știri, 46 vizualizări

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că se va afla luni și marți la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni despre planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

„Noi ne-am asumat și sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, și evident că facem pași în această direcție. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Eu luni și marți sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta și acest lucru. Ne dorim ca, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârșitul acestui proces de restructurare cărbune, gaz și energie regenerabilă”, a spus ministrul, vineri, în cadrul unor declarații de presă cu ocazia campaniei „Vinerea verde”.

Ministrul Energiei s-a prezentat la minister cu o mașină electrică. În mod normal, acesta se deplasează cu o mașină a SPP, care îl ia zilnic de acasă.