Ministrul Finanțelor vrea ca toate prețurile din România să fie în lei, și nu în echivalentul în lei a unor prețuri în euro5Foto1Video© romaniatv.net

Ministrul Finanțelor vrea ca toate prețurile din România să fie în lei, și nu în echivalentul în lei a unor prețuri în euro

, 19 știri, 81 vizualizări

Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să propună ca prețurile produselor și serviciilor din România să fie în lei, și nu echivalentul în lei a unor prețuri în euro. El a declarat vineri la Palatul Victoria, după aprobarea bugetului pe 2019, că a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, și că această situație va fi pusă în discuție în Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială.

Teodorovici spune că situația de acum, când prețurile unor bunuri și servicii sunt în lei dar au la bază prețuri în euro, duce la „slăbirea leului”.

Prețurile la apartamente în România sunt date în euro, și sunt plătite în lei în funcție de cursul leu-euro, situație identică pentru mașini, serviciile de telefonie mobilă, etc.