Propunerea ministrului Justiției pentru conducerea DIICOT
Foto: www.antena3.ro

Propunerea ministrului Justiției pentru conducerea DIICOT

26 știri, 26

Felix Bănilă este tot mai aproape de a deveni procuror șef al DIICOT. Prof.univ.dr. Tudorel TOADER a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, se precizează pe site ul Ministerului Justiției.

Pentru această funcție și-au depus candidatura doar doi procurori: actualul șef al instituției, Daniel Horodniceanu, și Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău.

Procurorul-șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Tudorel Toader a dat detalii, vineri, pe Facebook, despre interviurile pentru șefia DIICOT, precizând că Daniel Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, de achitări și despre „limitele libertății de exprimare ale magistraților”.

„Comisia de interviu pentu selectarea viitorului procuror șef DIICOT a fost formată din 5 membri – subsemnatul și cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiției!

Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale – spre exemplu- dnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor (cauze și remedii...

    Citește pe cotidianul.ro