Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a decis! Ce va face in privinta Laurei Codruta Kovesi
Foto: www.bzi.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a decis! Ce va face in privinta Laurei Codruta Kovesi

13 știri, 189

In aceasta seara, intr-o transmisiune telefonica la Antena 3, Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a decis soarta Laurei Codruta Kovesi.

Oficialul a remarcat interesul scazut pentru aceste dezbateri si a subliniat tenta politicianista a discutiilor din PE si a precizat ce se va intampla cu raportul legat de activitatea Ministerului Public.

”Am incercat, cred ca am si reusit, sa subliniez ca nu e nicio legatura intre legile justitiei si Codul Penal sau de Procedura Penala. La un moment dat am avut convingerea ca dansii stiu, numai ca nu vor sa faca aceasta distinctie, pentru ca ramanea fara obiect dezbaterea. Vorbeau de legile justitiei, alunecau spre coruptie. Am subliniat nevoia de argumente, nu de enunturi generale. Am cerut si cer in continuare sa se aduca argumente, sa se sublinieze care articol incalca sau ameninta democratia din Romania.

Mie imi place sa cred ca la statutul de europarlamentar nu este posibil sa nu se faca distinctia despre care am vorbit. O distinsa vicelidera de grup, de la inceput zice ca nu este jurist si nu se pricepe la temele astea. Atunci eu ce si cui trebuia sa explic? Nefiind jurist nu e problema, cred ca se intelege ca functionarea sistemului e una, normele de incriminare altceva. Au fost discutii politicianiste sub pretextul unor dezbateri juridice.

Asa se explica si interesul de participare, care a fost foarte redus. Chiar si din partea cel...

    Citește pe bzi.ro