OUG pentru secția de anchetă a magistraților

OUG pentru secția de anchetă a magistraților

26 știri, 16

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, a anunțat ministrul Justiției. Tudorel Toader a precizat că dosarele de la DNA în care sunt investigați magistrați se vor muta la Ministerul Public.

"Guvernul a adoptat astăzi OUG privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție", a anunțat ministrul Justiției.

Tudorel Toader a precizat că a considerat necesară o ordonanță de urgență privind operaționalizarea Secției de investigare a magistraților pentru că din 23 iulie au intrat în vigoare modificările Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, una dintre prevederi refedindu-se și la înființarea acestei secții, care trebuie operaționalizată în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii.

"Mai e scurt timp și la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea secției. S-ar crea așadar un blocaj pentru că, pe de o parte, DNA își pierde competența cu privire la faptele posibile, iar secția nu a devenit operațională. Și atunci OUG adoptată aduce elementele de noutate: În lege se prevede că legea funcționează cu până la 15 procurori.

Cineva ar putea spune, cine stabilește că sunt până la 15, dacă-s 8, 10 etc. S-a prevăzut în mod expres faptul că Secția va funcționa cu 15 procurori. (...) ...

Citește pe zf.ro