Ministrul Muncii: Pilonul II de pensii nu va fi modificat,dar 0,5% din comisionul firmelor va merge către Casa de Pensii
Foto: incont.stirileprotv.ro

Ministrul Muncii: Pilonul II de pensii nu va fi modificat,dar 0,5% din comisionul firmelor va merge către Casa de Pensii

9 știri, 10

Noua Lege a pensiilor nu prevede modificarea Pilonului II, însă 0,5% din comisionul încasat de firmele din acest sector va merge către Casa Națională de Pensii, a declarat, vineri, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu, într-o conferință de presă.

"Singura modificare care vizează Pilonul II este referitoare la procentul de transfer. La ora actuală, firmele percep un comision de transfer de 2,5%. Din acest comision de transfer, 0,5% îi va reține de acum Casa Națională de Pensii, pentru că ei fac toată munca. Ei colectează banii, ei virează mai departe, ei fac toată partea de documentație, e normal să aibă măcar 0,5%. Din punctul meu de vedere, ar fi fost echitabil ca procentul să fie și mai mare", a susținut ministrul.

Ea a subliniat că nu vor fi afectate cu nimic pensiile din Pilonul II și nu va fi modificată contribuția de 3,75%.

"Am văzut în spațiul public și informații că da, cresc pensiile, dar le vor impozita altfel, adică va fi mai mult de 10% pentru pensiile de peste 2.000 de lei. Nu, exclus așa ceva! Nu am luat în calcul, nu avem în programul de guvernare, deci va rămâne fix așa cum este acum", a susținut ministrul.

Totodată, în ceea ce privește posibilitatea celor cu pensie minim garantată de a opta să primească indemnizație socială, Vasilescu a precizat că se urmărește ca nimeni să nu piardă bani după recalculare.

"Pensia celor care au cotizat mai...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro