Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, un nou anunț controversat despre pensii2Foto© incont.stirileprotv.ro

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, un nou anunț controversat despre pensii

, 5 știri, 26 vizualizări

"Acești bani din contribuția la Pilonul 2 rămân în contul persoanei până la pensionare, cu precizarea că avem realmente nevoie să discutăm mai mult despre randament, avem nevoie și sunt în plin proces de a discuta acest aspect cu administratorii fondurilor private de pensii, în condițiile în care în acest moment legislația românească îi determină să fie prudenți, adică să nu facă niște investiții care poate ar genera o rată de profitabilitate mai mare, dar care sunt riscante și nu știi ce se întâmplă", a precizat Violeta Alexandru marți la Adevărul Live.

Olguța Vasilescu: Se joacă pensiile românilor ca la Caritas. "E ca și cum ai primi talonul la pachet cu certificatul de deces"

Ministrul Muncii a subliniat că nu există pericolul ca România să ajungă în situația ca pensiile publice să nu poată fi plătite. "Cu siguranță nu vom ajunge în situația în care să nu primiți nicio pensie din Pilonul 1, de la stat. Nu se va ajunge să nu vă întoarcă niciun ban înapoi ca urmare a muncii prestate. Este posibil însă să nu vi se pară suficient, sau, cel mai probabil, să aveți niște nevoi sau să aveți dorința de a vă cheltui banii cum bine meritați după o viață de muncă, pe niște activități care să presupună niște costuri pe care să nu le puteți acoperi", a adăugat Violeta Alexandru.