Ministrul Nelu Tătaru, despre carantinare și izolare la domiciliu: „Izolarea rămâne dincolo de decizia CCR”5Foto1Video© observatornews.ro

Ministrul Nelu Tătaru, despre carantinare și izolare la domiciliu: „Izolarea rămâne dincolo de decizia CCR”

, 24 știri, 46 vizualizări

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat vineri că izolarea și carantina rămân recomandări. Intervenția ministrului vine după decizia CCR, care a decis că plasarea în carantină și internarea obligatorie sunt neconsituționale.

Motivarea este una foarte simplă – textele de lege privind internarea obligatorie și carantina sunt lipsite de claritate și previzibile. În plus, acestea au și un caracter incert și precipitat și nu oferă garanții privind respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale.

„Țin să menționez că lucrăm la un proiect de lege și avem acea rugăminte ca toți factorii implicați, Parlament, opinia publică, să se implice activ pentru a gestiona o situație pe care în acest moment o controlăm. Tot ce ține de carantină, tot ce ține de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical.