Ministrul Sănătății anunță prelungirea scutirii de taxă clawback pentru imunoglobulină și produse din plasmă și derivate© a1.ro

Ministrul Sănătății anunță prelungirea scutirii de taxă clawback pentru imunoglobulină și produse din plasmă și derivate

, 4 știri, 13 vizualizări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri că va fi prelungit termenul privind scutirea de taxă clawback pentru imunoglobulină și produse din plasmă și derivate din plasmă. "Cred că săptămâna trecută am finalizat actul normativ de prelungire a ordonanței care scutește clawback-ul la imunoglobulină și la produsele din plasmă și derivate. Știam foarte bine.

Făcând analize, ne-am dat seama că nu putea rezolva problema dacă nu prelungim acel act normativ", a explicat Pintea, la Ministerul Sănătății. Sorina Pintea a spus că pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica Transparență decizională, este publicat un proiect care prevede modul de formare a prețurilor la medicamente.

"La sfârșitul săptămânii trecute s-a ajuns la o concluzie privind această taxă. Practic, o înțelegere între marii jucători de pe piață, nu neapărat o înțelegere - o discuție care trebuie să echilibreze taxa de clawback și care ar putea duce la relaxarea acestei probleme. Dar nu este suficient.