Ministrul Sănătății promite rezolvarea scandalului cu sistemul informatic din Sănătate4Foto© romaniatv.net

Ministrul Sănătății promite rezolvarea scandalului cu sistemul informatic din Sănătate

, 19 știri, 15 vizualizări

"Așa cum mi-a fost transmis de către președintele Casei și, repet, Ministerul Sănătății nu are niciun fel de competențe în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, mâine, dar eu vreau să las o marjă de siguranță și sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcțional", a afirmat Pintea, la un post de televiziune. Ea a spus că a fost informată că sistemul nu va funcționa o perioadă deoarece există probleme tehnice și a precizat că a solicitat un raport în acest sens.

"Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcționa o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există niște probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere.

Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-șase zile și, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte", a adăugat Pintea, citată de Agerpres. Ministrul a mai spus că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanța, iar pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.