Ministrul Transporturilor promite că vor fi modernizați 1.001 km de cale ferată și 500 de vagoane de călători, până la finalul lui 20192Foto© bzi.ro

Ministrul Transporturilor promite că vor fi modernizați 1.001 km de cale ferată și 500 de vagoane de călători, până la finalul lui 2019

, 4 știri, 15 vizualizări

„C.N.C.F. C.F.R. S.A. desfășoară lucrări de modernizare pentru 314 km de cale ferată. Precizăm, totodată, că sunt în procedură de achiziție lucrări de modernizare pentru 116 km de linie de cale ferată și în diverse stadii de pregătire (pregătire lansare achiziție/licitație/derulare) studii de fezabilitate pentru modernizarea a 947 km de linie de cale ferată.

Complementar, este în procedură de achiziție contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate care are ca obiectiv lucrări de reparații/modernizări a aproximativ 1.001 km de linii de cale ferată, pentru asigurarea unei viteze sporite și creșterea calității serviciilor de transport feroviar.

Lucrările în cadrul acestui proiect nu vor viza reparații pe întreaga lungime a liniei, ci doar reparații punctuale asupra elementelor suprastructurii căii ferate (ex: șina, traversele, aparatele de cale) sau a altor elemente necesare creșterii vitezei”, se arată în răspunsul ministrului Răzvan Cuc, din luna mai, la interpelarea făcută de deputatul PNL Daniel Gheorghe, scrie Mediafax.