Ministrul Turismului, precizări despre restricțiile aduse pentru Booking și Airbnb prin noua Lege a Turismului3Foto© adevarul.ro

Ministrul Turismului, precizări despre restricțiile aduse pentru Booking și Airbnb prin noua Lege a Turismului

, 8 știri, 22 vizualizări

Bogdan Trif susține că nu este vorba despre interzicerea platformelor online, ci de o licențiere la Ministerul Turismului pentru proprietarii de unități turistice care vor să închirieze prin intermediul platformelor online.

„Nici vorbă să interzicem platformele online. Dimpotrivă. Vrem să oferteze prin aceste platforme doar cei care dețin unități licențiate la MT sau, dacă sunt persoane fizice, să se înregistreze la autoritatea publică locală, online, fără niciun fel de cost. În acest moment, nu avem o evidență a unităților de cazare oferite prin platformele online. Consider că autoritățile statului trebuie să știe care locuințe sunt închiriate în acest mod”, a declarat Bogdan Trif, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, după înregistrare, unitățile de cazare vor fi verificate. „Vrem să ne asigurăm de calitatea serviciilor și că sunt respectate condițiile de igienă și siguranță a turiștilor”, a mai spus ministrul Turismului.