Mircea Cartarescu a castigat premiul Thomas Mann pentru Literatura pe 2018

Mircea Cartarescu a castigat premiul Thomas Mann pentru Literatura pe 2018

10 știri, 24

Scriitorul Mircea Cartarescu a castigat premiul "Thomas Mann" pentru Literatura pe 2018, unul dintre cele mai prestigioase premii literare germane, relateaza News.ro.

Acordat de Academia Bavareza de Arte Frumoase si de orasul Lubeck, premiul va fi decernat scriitorului roman in cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Lubeck, pe 17 noiembrie 2018, potrivit unui anunt facut de editura Humanitas. Laudatio va fi sustinuta de scriitorul german Uwe Tellkamp.

"In ultimele patru decenii, Mircea Cartarescu a devenit cea mai importanta voce din literatura romana, la inceput prin poemele sale, apoi prin romanele, povestirile si eseurile sale. Cu "Orbitor", aceasta fascinata trilogie polifonica, Mircea Cartarescu s-a inscris in literatura universala", a fost motivatia juriului.

Mircea Cartarescu, nascut pe 1 iunie 1956, in Bucuresti, a absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti in 1980. Este profesor doctor la catedra de Istoria literaturii romane a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, poet, prozator, critic literar si publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, al PEN Romania si al Parlamentului Cultural European.

A semnat peste 25 de volume personale si este prezent in numeroase volume colective si antologii. Dintre scrierile sale mai importante fac parte "Nostalgia", "Levantul", trilogia "Orbitor" si romanul "Solenoid"...

    Citește pe hotnews.ro