Întâlnire surpriză între Kim Jong-un și președintele sud-coreean, în zona demilitarizată
Foto: www.businessmagazin.ro

Întâlnire surpriză între Kim Jong-un și președintele sud-coreean, în zona demilitarizată

8 știri, 114

Liderii celor două Coreei, Moon Jae-in și Kim Jong-Un, s-au întâlnit sâmbătă în zona demilitarizată dintre cele două țări. Întrevederea nu era programată, având loc în contextul în care cele două părți continuă eforturile de organizare a summit-ului SUA-Coreea de Nord.

Coreea de Sud a transmis că cei doi lideri s-au întâlnit la nord de frontiera militarizată între cele două state pentru un schimb de opinii privind potențialul summit la care ar urma să participe Kim Jong-Un și președintele american Donald Trump.

Moon urmează să ofere duminică dimineața mai multe detalii despre întrevederea sa cu liderul de la Phenian, care a durat două ore, au transmis oficiali sud-coreeni, conform Reuters.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul și ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deși tocmai o anulase.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită inițial, 12 iunie.

    Citește pe cotidianul.ro