Ford va opri producția modelului B-MAX la Craiova în prima parte a lunii septembrie și pariază pe SUV-ul de clasă mică EcoSport
Foto: adevarul.ro

Ford va opri producția modelului B-MAX la Craiova în prima parte a lunii septembrie și pariază pe SUV-ul de clasă mică EcoSport

15 știri, 12

Ford va opri producția modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie, pe măsură ce monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere, și va demara în toamnă producția noului SUV-ul de clasă mică EcoSport, a anunțat astăzi compania.

Modelul Ford B-MAX a avut performanțe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere.

În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienții din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiția pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 milioane de euro.

"Aș vrea să-i mulțumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producția celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-MAX. Craiova este o parte solidă a viitorului producției globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunț astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajați care vor fi recrutați la Craiova până la finalul acestui an", a declarat John Oldham, Președinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajații Ford Craiova.

În acest moment, Ford EcoSport este produs și exportat din India.

De asemenea, compania va recruta peste 500...

    Citește pe zf.ro