Tudose: Măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele
Foto: www.romaniatv.net

Tudose: Măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele

16 știri, 19

Întrebat ce se va întâmpla cu modificările la Codul fiscal privind TVA split, Tudose a spus: "Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele. Unele observații ale patronatelor sunt corecte și, pentru a scurta cumva din procedura legislativă, vom pune amendamente la Senat și apoi la Camera Deputaților. Cred că ar fi bine ca luni să le prezinte ministrul de Finanțe".

Premierul a spus că măsura nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele, potrivit Mediafax.

„Nu va mai fi obligatoriu pentru toată lumea ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvență, în faliment, sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, cu 2-3-4 întârieri la TVA. Va fi și un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm, și va fi anunțat în momentul depunerii amendamentelor, dar foarte curând", a adăugat Tudose.

Senatul a decis, marți, retrimiterea la Comisia de buget a proiectului de lege privind plata TVA defalcată, liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, motivând că nici MFP, nici inițiatorii amendamentelor nu au clarificat aspecte care țin impactul bugetar al exceptării de la aplicarea obligatorie.

"Solicităm Senatului încuviințarea retrimiterii la comisie pentru o săptămână. La amendamentele care s-au formulat în cadrul dezbaterilor la comisie, nici inițiatorii, nici Ministerul Finanțelor nu au clarificat o serie întreagă de aspecte care țin impactul bugetar al exceptării de la apli...

    Citește pe romaniatv.net