Modificările la legea privind statutul magistraților, adoptate
Foto: www.businessmagazin.ro

Modificările la legea privind statutul magistraților, adoptate

8 știri, 35

Camera Deputaților a aprobat modificările aduse legii privind statutul judecătorilor și procurorilor, ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

Opoziția a anunțat că va sesiza din nou Curtea, dacă și Senatul - în calitate de cameră decizională - va aproba documentul în forma redactată de comisia specială privind legile justiției.

Principalele schimbări în textul legii aprobate de plen ca urmare a deciziei CCR se referă la redefinirea erorii judiciare.

Reprezentanții PNL și USR s-au declarat însă nemulțumiți de modificările făcute și au anunțat că intenționează să atace din nou legea la CCR.

Ioan Cupșa, PNL: Chiar și acum, după reexaminare, unele dintre aceste articole au fost modificate așa cum Curtea ne-o cere, altele păcătuiesc la fel prin neclaritatea textului. Pe de altă parte, în această procedură de reexaminare am modificat texte normative care n-au fost vizate nici de sesizarea de neconstituționalitate, așa cum n-au fost vizate nici de dispozitivul deciziei CCR nr.252/2018.

Reporter: Președintele comisiei speciale privind legile justiției, social-democratul Florin Iordache, a declarat că parlamentarii PSD, ALDE și UDMR au dorit ca prin această lege să reglementeze clar statutul judecătorilor și al procurorilor.

Florin Iordache: Ne-am asumat că avem nevoie de o răspundere a magistraților, de o separare a carierelor judecătorilor și procurorilor, de o secție specială...

    Citește pe romania-actualitati.ro