Monica Niculescu, a treia româncă în optimi, la Doha. Ea va evolua cu liderul WTA Caroline Wozniacki
Foto: www.gsp.ro

Monica Niculescu, a treia româncă în optimi, la Doha. Ea va evolua cu liderul WTA Caroline Wozniacki

10 știri, 110

Miercuri, jucătoarea română a pus din nou în scenă un meci marcă înregistrată, cu schimburi lungi de mingi, cu rispă de energie, cu numeroase slice-uri, cu o defensivă foarte bună, epuizându-și adversara. Totuși, românca și-ar fi putut face meciul mai ușor, dacă ar fi reușit să concretizeze avantajul de 6-3 avut în tie-break.

A fost un prim set de aproape o oră și 20 de minute, cu opt break-uri, cele două jucătoare câștigând fiecare pe serviciul celeilalte, de la 2-2. După ce a ratat mingile de set, Niculescu a jucat din ce în ce mai bine și a câștigat nouă din următoarele 11 ghemuri. După două ore și 13 minute, Rybarikova s-a retras de pe teren, acuzând o accidentare.

În faza următoare Niculescu, care a trecut în primul tur de Maria Șarapova, va da piept cu liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki. Până în prezent, ele s-au întâlnit de nouă ori, iar Wozniacki a câștigat de opt ori.

Niculescu este a treia româncă în optimi la Doha, după ce Simoan Halep și Sorna Cîrstea au reușit aceeași performanță.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari și cu 105 puncte WTA.

    Citește pe adevarul.ro