Moscheea controversată de la București, de lângă Romexpo, nu se mai construiește. Care a fost motivul invocat
Foto: jurnalul.antena3.ro

Moscheea controversată de la București, de lângă Romexpo, nu se mai construiește. Care a fost motivul invocat

9 știri, 20

Moscheea controversată de la București, de lângă Romexpo, nu se mai construiește. Oficial, decizia aparține turcilor și nu ar avea legătură cu amplele proteste care încercau împiedicarea ridicării locului de rugăciune pe pământ românesc. Moscheea de la Romexpo nu se va mai construi din lipsa banilor iar terenul cedat de stat a fost înapoiat deja, susține muftiul Iusuf Murat.

Moscheea controversată de la București nu se va mai construi au decis autoritățile de la Ankara, care au invocat lipsa banilor. Muftiul Iusuf Murat a declarat că terenul de 1,1 hectare, din Capitală, lângă Romexpo a fost deja înapoiat statului român. El a mai precizat că decizia de a stopa construcția nu are legătură cu faptul că au existat voci care s-au opus proiectului, relatează Digi24.

Costurile se ridicau la trei milioane de euro, bani pe care statul turc ar fi trebuit să îi suporte integral

Primăria Sectorului 1 a eliberat în aprilie 2016 certificatul de urbanism pentru moscheea de pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30.

Oficial, în România sunt 67.000 de credincioși musulmani. Cei mai mulți sunt în Dobrogea. Doar 9.000 locuiesc în București.

După discuțiile între autoritățile turce și române, românii din Turcia urmau să primească un loc pentru un cimitir la Istanbul și altul pentru ridicarea unei biserici ortodoxe exclusiv românești, iar românii să procedeze la fel în țară.

Un lăcaș de cult ortodox e...

    Citește pe libertatea.ro