“Moștenitoarele” din Paraguay primesc Trofeul Transilvania. Lista completă a câștigătorilor TIFF

“Moștenitoarele” din Paraguay primesc Trofeul Transilvania. Lista completă a câștigătorilor TIFF

5 știri, 48

Ediția a 17-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania și-a desemnat lunga listă a câștigătorilor în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seara, la Teatrul Național din Cluj.

Sub amenințarea unei ploi de vară, luminată din când în când de fulgere și uneori stropită cu picături mari din cer, gala a avut parte de invitați de marcă. Printre ei, actorii Dan Nuțu, Florin Piersic, Dorel Vișan, Emilian Oprea, Anna Széles, Dorian Boguță, Ela Ionescu sau Dana Rogoz, aceasta din urmă venind însoțită de Andreea Esca și Amalia Enache.

Pe covorul roșu au mai ajuns însă numeroși oameni de film, regizori români și străini, invitați și oficialități locale. Goniți de ploaia tot mai puternică, odată adăpostiți în sală invitații asistă la gala prezentată ca în fiecare an de Tudor Giurgiu, nu înainte însă de a o aplauda pe invitata specială a serii, actrița Fanny Ardant.

Premiile acordate cu acest prilej au fost următoarele:

Trofeul Transilvania în valoare de 15.000 de euro – Moștenitoarele/ The Heiresses, regizat de Marcelo Martinessi (Paraguay)

Premiul pentru Cea mai bună regie, în valoare de 5.000 de euro – Hlynur Pálmason pentru filmul Iarna trădării/ Winter Brothers

Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de HBO – Casa/The Home, regizat de Asghar Yousefinejad, și Izbiți de soartă/ Scythe Hitting Stone, regizat de Anna Kruglova

Premiul pentru Cea mai bu...

    Citește pe libertatea.ro