MOȚIUNE pentru Popa. Turcan: Educați România, nu o pesedizați!
Foto: adevarul.ro

MOȚIUNE pentru Popa. Turcan: Educați România, nu o pesedizați!

9 știri, 28

Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan.

MOȚIUNEA INIȚIATĂ DE PNL ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR LA ADRESA MINISTRULUI EDUCAȚIEI NAȚIONALE: 'EDUCAȚI ROMÂNIA, NU O PESEDIZAȚI!':

Prezenta moțiune nu este despre lupta politică. Această moțiune nu este despre câtă susținere și putere are un partid în Parlament. Nu este nici despre aparițiile în media a partidelor politice.

Această moțiune a venit ca răspuns la nepăsarea cu care este tratată școala românească. Există cel puțin două fapte care îi îngrijorează pe toți angajații din educație și nu numai: 1. întârzierile la plata salariilor și 2. lipsa banilor care poate duce la demisii, comasări și închideri de școli.

De două luni de zile, salariile profesorilor întârzie la plată. Știți foarte bine din ce cauză s-a întâmplat acest lucru: ați descentralizat sistemul plății prin mai multă centralizare; acum nu se mai dau banii prin autoritățile locale, ci direct prin Minister. În luna ianuarie, profesorii au așteptat salariile în data de 5 și au venit după ziua de 15, iar luna aceasta, din cauza încurcăturilor fiscale și a blocării programului contabil, EduSal, lefurile au fost procesate după data de 15.

Sunt categorii de profesori care vor aștepta banii și două săptămâni. Ați umilit profesorii fără jenă. Le-ați arătat "cine este jupânul"! Bravo, PSD!

    Citește pe dcnews.ro    Tendințe