Moțiunea simplă ”Educați România, nu o pesedizați!”, dezbătută în plenul Camerei Deputaților

Moțiunea simplă ”Educați România, nu o pesedizați!”, dezbătută în plenul Camerei Deputaților

11 știri, 14

Moțiunea simplă ”Educați România, nu o pesedizați!” va fi dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaților, votul final urmând să fie dat miercuri. Liberalii solicită demiterea ministrului Valentin Popa. Liberalii îi reproșează ministrului întârzierile la plata salariillor și lipsa banilor care poate duce la demisii, comasări și închideri de școli.

„Există un ministru în Guvernul României care sacrifică pe altarul ordinelor politice soarta copiilor noștri. PNL depune astăzi o moțiune simplă pe Educație, un semnal clar că lista miniștrilor care dăunează grav României trebuie completată cu ministrul Valentin Popa, ministrul care închide școli în Anul Centenarului, abandonează copii în sărăcie și analfabetism și umilește dascăli. Bilanțul conducerii PSD – ALDE în domeniul Educației constă în școli închise în Anul Centenarului, inspectori demiși prin fax pentru că nu corespundeau ordinelor de partid, probe de examene în afara legii, abandon școlar în creștere, școli care nu îi învață pe tineri meserii, iar diplomele sunt departe de a certifica competențe.

PNL trage în felul acesta un semnal de alarmă asupra unui ministru care trebuie demis de urgență din Cabinetul Dăncilă până nu este prea târziu”, a afirmat, miercuri, în plen, la depunerea moțiunii, liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan.

    Citește pe libertatea.ro    Tendințe