MOȚIUNEA SIMPLĂ simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, dezbătută și votată marți de senatori
Foto: www.mediafax.ro

MOȚIUNEA SIMPLĂ simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, dezbătută și votată marți de senatori

20 știri, 8

Moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb va fi dezbătută și votată, marți, în Senat. În document, Opoziția cere demisia ministrului, pentru eșecul atragerii de fonduri europene. Parlamentarii PNL și PMP atrag atenția că am trecut de jumătatea programării financiare 2014-2020, și nu am atras decât 10% bani europeni și riscăm să pierdem anual miliarde de euro. Moțiunea se intitulează ”Absorbția banilor comunitari, o catastrofă marca PSD-ALDE”.

Viceliderul grupului senatorial PNL Eugen Pîrvulescu a anunțat, înainte de vacanța de Paște, în plen, depunerea moțiunii împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Senatorii PNL și PMP subliniază că “incompetența, lipsa de profesionalism, însemnând inclusiv lipsa de criterii de performanță aplicate funcționarilor care ar trebui evaluați în funcție de proiectele implementate cu succes, delăsarea, lipsa de transparență de la nivelul ministerului responsabil cu gestionarea fondurilor comunitare au dus la situația în care suntem astăzi”.

“Am trecut de jumătatea programării financiare 2014-2020, nu am atras decât 10% bani europeni și riscăm să pierdem anual miliarde de euro. Anul 2017 ne-a arătat că, deși s-au semnat contracte de finanțare, banii au întârziat să apară. De aceea, afirmăm că s-a ajuns în România la pierderea încrederii beneficiarilor în șansa de accesa bani europeni pentru proiecte v...

    Citește pe libertatea.ro