Mugur Isărescu: Un deficit suplimentar de peste 1% în doar câteva luni n-am prea văzut de când sunt în această funcție© bzi.ro

Mugur Isărescu: Un deficit suplimentar de peste 1% în doar câteva luni n-am prea văzut de când sunt în această funcție

, 5 știri, 10 vizualizări

Preocuparea Băncii Naționale a României este caracterizată de deficitul bugetar și îndeosebi de surplusul acestui deficit imediat după venirea la conducere a noului guvern liberal. Politica accentuată prociclica a ex-guvernului PSD este musai să fie rezolvată, însă pas cu pas. Guvernatorul BNR a oferit miercuri, 8 ianuarie, declarații la briefingul de presă.

”Sprijinim abordarea pas cu pas a problemelor. Surplusul deficitului bugetar trebuie finanțat. Am conlucrat cu Finanțele și ați văzut că nu au sărit nici cursul nici dobânzile. Pot să spun că un deficit suplimentar de peste 1% în doar câteva luni n-am prea văzut de când sunt în această funcție”, a spus miercuri Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

”BNR și eu personal am fost împotriva amânării plăților bugetare doar pentru a atinge un deficit de 3% . Asemenea amânări duc la formarea de arierate în lanț. Nu credem că o corecție brutală a deficitului este suportabilă de economie în acest an. Suntem pentru o corecție tolerată de economie, dar care să nu împingă economia și țara spre o recesiune.