Munca de acasă va avea reglementări clare3Foto© businessmagazin.ro

Munca de acasă va avea reglementări clare

, 8 știri, 43 vizualizări

Parlamentul European vrea să schimbe acest lucru astfel că eurodeputații au cerut joi Comisiei Europene să propună o lege care să le permită persoanelor care lucrează digital să se deconecteze de la muncă în afara programului de lucru.

Legislația ar mai trebui să stabilească cerințe minime pentru munca de la distanță și să clarifice condițiile de muncă, orele de lucru și perioadele de odihnă. Inițiativa legislativă a Parlamentului a fost adoptată cu 472 voturi pentru, 126 împotrivă și 83 abțineri.

"Nu putem abandona milioane de lucrători europeni care sunt epuizați de presiunea de a fi mereu disponibili și de ore de lucru prea lungi. Acum este momentul să le stăm alături și să le oferim ceea ce merită: dreptul de a se deconecta. Acest lucru este vital pentru sănătatea noastră mentală și fizică. Este timpul să actualizăm drepturile lucrătorilor astfel încât să corespundă noilor realități ale erei digitale", a declarat europarlamentarul Alex Agius Saliba, din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D).