Deputatul PSD Gabriel Vlase, propus de președintele Iohannis pentru funcția de șef al SIE

Deputatul PSD Gabriel Vlase, propus de președintele Iohannis pentru funcția de șef al SIE

33 știri, 26

Președintele Klaus Iohannis îl propune pentru funcția de director Serviciului de Informații Externe (SIE) pe deputatul PSD Gabriel Vlase.

Administrația Prezidențială a anunțat joi printr-un comunicat că „președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase”.

Petru-Gabriel Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Vlase este absolvent al Colegiului Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Națională, Academia Națională de Informații și doctor în științe militare și informații, Academia Națională de Informații.

Serviciul de Informații Externe nu mai avea un director din toamna anului 2016, de la demisia din funcție a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Șefia serviciului a fost asigurată interimar de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE.

Potrivit legii, șeful SIE este numit de Parlament, la propunerea președintelui țării.

Biografia lui Vlase (sursa: Camera Deputaților)

Data și locul nașterii: 03.04.1971 Municipiul Bacău

Stare Civilă: căsătorit, 1 copil

Studii și specializări

...

    Citește pe cotidianul.ro