Nadia Comăneci explică de ce au adoptat-o românii pe Bianca Andreescu2Foto© bzi.ro

Nadia Comăneci explică de ce au adoptat-o românii pe Bianca Andreescu

, 4 știri, 49 vizualizări

„Nu mă mișc de aici. Trebuie să mă uit la asta (n.r. finala de la IW). Până acum era o singură jucătoare de tenis pentru care mă trezeam la 2-3 dimineața pentru a mă uita la meciurile sale, Simona. Acum mai am una și numele ei este Bianca”, i-a spus fosta gimnastă soțului, în timpul finalei. Bianca Andreeescu nu și-a uitat originile și, după triumf, o parte din discursul de la premiere a fost ținut în română. Aspect care a impresionat-o pe Nadia Comăneci.

”A fost momentul care a întărit ceea ce am știut de-a lungul timpului: e de-a noastră. Am fost atât de fericită că a făcut asta. Nu știu cât de mult vorbește limba română cu familia ei, dar faptul că s-a întors la rădăcinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul român”, a declarat fost sportivă pentru The Star, care a comentat și fotografiile făcute de Andreescu cu steagurile României și Canadei: ”Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată doua steaguri pe stadion pentru o singura persoană în același timp. Este uimitor cum poate sportul să unească oamenii”.

Bianca Andreescu a câștigat turneul de la Indian Wells, după ce s-a impus în fața jucătoarei Angelique Kerber, în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, după două ore și 20 de minute de joc. A intrat în istoria turneului, fiind prima care a obținut trofeul după ce a intrat pe tabloul principal pe baza unui wildcard.