NASA: Un asteroid va trece pe lângă Pământ în ACEASTĂ NOAPTE
Foto: evz.ro

NASA: Un asteroid va trece pe lângă Pământ în ACEASTĂ NOAPTE

7 știri, 72

Un asteroid cu lățimea între 50 și 130 de metri va trece pe lângă Pământ vineri noaptea, a declarat NASA. Asteroidul "2018 CB" este cel de-al doilea care va trece pe lângă Pământ săptămâna aceasta, potrivit NASA citat de CNN

"Asteroizii de această dimensiune nu se apropie de planeta noastră - poate doar o dată sau de două ori pe an", a declarat Paul Chodas, manager al Centrului de Studierea Obiectelor din cadrul Laboratorului de Propulsie cu Jet al NASA din Pasadena, California.

NASA a confirmat că "2018 CB" va trece în siguranță pe lângă Pământ la o distanță de 39.000 de mile, destul de aproape de standardele spațiale.

"Deși 2018 CB este relativ mic, ar putea fi mult mai mare decât asteroidul care a intrat în atmosferă deasupra Celeabinsk, Rusia, în urmă cu aproape cinci ani", a mai declarat Paul Chodas.

Distanța dintre Lună și Pământ variază între circa 356.400 de kilometri la perigeu și 406.700 de kilometri la apogeu.

Un asteroid ce a fost inclus de NASA în categoria corpurilor cerești "potențial periculoase" a trecut pe lângă Terra la 4 februarie, la o distanță de 4,2 milioane de kilometri. Asteroidul 2002 AJ129, cu un diametru de aproximativ 1,1 kilometri, a trecut pe lângă planeta noastră cu o viteză de 108.000 kilometri pe oră.

Potrivit NASA, 2018 CB nu va reprezenta un risc pentru Pământ, deplasându-se la o distanță de aproximativ 64 de kilometri, adică destul de apr...

    Citește pe evz.ro