Natalia Intotero: Am aflat cu îngrijorare că în Leipzig poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români2Foto© romaniatv.net

Natalia Intotero: Am aflat cu îngrijorare că în Leipzig poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români

, 6 știri, 13 vizualizări

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, se declară surprinsă și îngrijorată de faptul că la Leipzig (Germania) poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă sunt cazați cetățeni români.

"Am aflat cu surprindere și îngrijorare că în Germania, la Leipzig, Poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români. Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care călătoresc în Germania să fie supuși unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toți, ca popor, într-o lumină nefavorabilă și nedreaptă.

În Germania trăiesc peste 850.000 de români și persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această țară. Românii sunt bine integrați și fac cinste României, aducând, în același timp, plus valoare țării-gazdă", a precizat ministrul, conform unui comunicat transmis AGERPRES.