Vladimir Putin anunță că navele militare ruse vor patrula permanent în Marea Mediterană
Foto: evz.ro

Vladimir Putin anunță că navele militare ruse vor patrula permanent în Marea Mediterană

5 știri, 68

'În acest an, din cauza menținerii amenințării teroriste în Siria, navele noastre echipate cu rachete de croazieră 'Kalibr' vor patrula în permanență în Marea Mediterană', a declarat Putin, adăugând că, în general, pentru acest an sunt planificate 102 marșuri (de antrenament) ale navelor și submarinelor rusești.

Putin a elogiat 'acțiunile precise și bine coordonate ale navelor și submarinelor rusești în timpul operațiunii din Siria și loviturile cu rachete de croazieră care au provocat pagube importante teroriștilor' în Siria.

La sfârșitul lunii ianuarie, nave și submarine rusești au lansat circa 100 de rachete Kalibr asupra unor ținte ale jihadiștilor în Siria, conform agențiilor de presă ruse.

În același timp, președintele rus a cerut conducerii marinei ruse să 'consolideze componenta navală a forțelor strategice nucleare, ceea ce va spori rolul flotei în asigurarea descurajării nucleare'. El a subliniat că un obiectiv major rămâne dezvoltarea unor grupări navale multifuncționale care să contracareze amenințări militare pe mare la adresa Rusiei, potrivit TASS.

În același timp, Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să-și doteze marina cu noi echipamente în cadrul programului de înzestrare a armatei ruse cu armament modern.

Conform experților ruși, rachetele Kalibr, cu rază mare de acțiune, seamănă îndeaproape rachetelor de croazieră americane Tomahawk, dar sistemul...

    Citește pe money.ro