Negrescu: România este pregătită pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene© romanialibera.ro

Negrescu: România este pregătită pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene

, 5 știri, 21 vizualizări

"Eu am predat lucrurile aproape finalizate, chiar finalizate în mare parte, și mă refer atât la dimensiunea politică, cât și la cea logistică. Pe partea politică, chiar în ultima ședință de Guvern la care am participat am aprobat planul nostru de lucru, prioritățile noastre, documentul strategic al tuturor președințiilor și am predat practic toate lucrurile organizate în acest sens, inclusiv discuțiile la nivel de trio, alături de Finlanda și Croația. Pe partea logistică avem locațiile, traseele, manualul de identitate, logoul președinției, toate elementele clar definite", a afirmat Negrescu.

El a adăugat că, în acest an, au existat declarații ale Executivului și ale reprezentanților partidelor de guvernământ care au spus foarte clar că România este pregătită, iar pe 6 noiembrie președintele Klaus Iohannis a afirmat că "România se pregătește pentru o președinție rezonabilă". "În acel moment, toată lumea era de acord că suntem pregătiți pentru această perioadă extrem de importantă pentru țara noastră", a spus Negrescu.

Potrivit lui Victor Negrescu, România și Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce privește atragerea banilor europeni.