Negrescu: România este pregătită pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene

Negrescu: România este pregătită pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene© romanialibera.ro

Negrescu: România este pregătită pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene

, 5 știri, 17 vizualizări

"Eu am predat lucrurile aproape finalizate, chiar finalizate în mare parte, și mă refer atât la dimensiunea politică, cât și la cea logistică. Pe partea politică, chiar în ultima ședință de Guvern la care am participat am aprobat planul nostru de lucru, prioritățile noastre, documentul strategic al tuturor președințiilor și am predat practic toate lucrurile organizate în acest sens, inclusiv discuțiile la nivel de trio, alături de Finlanda și Croația. Pe partea logistică avem locațiile, traseele, manualul de identitate, logoul președinției, toate elementele clar definite", a afirmat Negrescu.

El a adăugat că, în acest an, au existat declarații ale Executivului și ale reprezentanților partidelor de guvernământ care au spus foarte clar că România este pregătită, iar pe 6 noiembrie președintele Klaus Iohannis a afirmat că "România se pregătește pentru o președinție rezonabilă". "În acel moment, toată lumea era de acord că suntem pregătiți pentru această perioadă extrem de importantă pentru țara noastră", a spus Negrescu.

Potrivit lui Victor Negrescu, România și Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce privește atragerea banilor europeni.

Vom discuta despre ce înseamnă procesul decizional european și cu această ocazie lansăm și un mesaj de sprijin pentru parcursul european al României, reiterând încă o dată că Stânga românească a contribuit la ceea ce înseamnă integrarea țării noastre în UE. Vom face referire în discuțiile noastre la faptul că Stânga românească a creat consensul de la Snagov, care a dus la integrarea României în UE, a permis finalizarea negocierilor de aderare și că în continuare Stânga românească poate fi o…
Victor Negrescu,
Victor Negrescu, mesaj ferm: România este pregătită pentru…
România și Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce privește atragerea banilor europeni. Acest lucru trebuie să fie o prioritate pentru noi, o prioritate pentru țară și cred că aceste fonduri europene sunt compatibile și cu resursele pe care le aducem din mediul privat. Trebuie să găsim soluția de echilibru, cred că trebuie să trecem peste dispute, peste mize personale și să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru țară. Mi-aș dori, într-adevăr, ca în acest sens colegii…
Victor Negrescu,
Negrescu îi dă replică Corinei Crețu: ”România și Comisia…
România și Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce privește atragerea banilor europeni
Corina Crețu,
Negrescu îi dă replică Corinei Crețu: ”România și Comisia…