Nelu Tătaru: 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta acolo2Foto© antena3.ro

Nelu Tătaru: 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta acolo

, 10 știri, 37 vizualizări

Tătaru a constatat cu tristețe cum medicii care au muncit din greu în anul pandemiei au ajuns din eroi să fie numiți ”asasini”, aluzie la scandările celor care protestează față de măsurile impuse de autorități.

”Am putut trece peste un an foarte foarte greu. Astăzi mă uit oarecum cu durere, când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când știu că toți, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Nelu Tătaru.

”Haideți să recunoaștem că sistemul medical românesc, că este minister, că este în subordinea autorității locale, beneficiază de consilii de administrație mai puțin profesioniste, numite politic. La fel, nu mă feresc să repet, că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideți să lăsam oamenii competenți să conducă aceste unități medicale, haideți să nu lăsăm politicul să infiltreze pe anumite aintese, pe anumiți oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a completat președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, în cadrul unei conferințe a Profit Health Forum.