Nelu Tătaru a făcut anunțul despre posibilitatea reintroducerea stării de urgență5Foto© gandul.ro

Nelu Tătaru a făcut anunțul despre posibilitatea reintroducerea stării de urgență

, 8 știri, 68 vizualizări

”Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgență. După cum știți, este un apanaj al președintelui declararea stării de urgență, după informațiile care vin de la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, comunitățile științifice, precum și evoluția pe care o vom analiza în Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a transmis demnitarul.

”În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea școlii”, a declarat ministrul sănătății.

”După această lună ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri, Din punctul meu de vedere, atâta timp cât suntem parteneri și respectăm niște reguli, putem trece într-un registru de creștere ușoară a numărului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri. Nerespectând regulile vom avea și mai multe cazuri pe zi. Eu sper că fiecare dintre noi, înainte de a ne întreba ce vom face dacă va fi o creștere a numărului de cazuri, să ne întrebăm ce facem ca să nu crească numărul de infectări. Cred că este la îndemâna noastră”, a menționat ministrul Sănătății.