Nelu Tătaru, alarmat de consecințele deciziei CCR© observatornews.ro

Nelu Tătaru, alarmat de consecințele deciziei CCR

, 8 știri, 44 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul pacienților care au solicitat externare, ca urmare a deciziei CCR, a ajuns la 550. CCR a decis că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate și o restrângere a drepturilor fundamentale.

Curtea Constituțională a României (CCR) declară că textele de lege privind internarea obligatorie și carantina în timpul epidemiei sunt neconstituționale, deoarece sunt lipsite de claritate și previzibilitate, au un caracter incert și dificil de anticipat și nu oferă garanții privind respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale.

Tătaru a declarat că autoritățile fac o evaluare a numărului de cazuri în care s-a solicitat externarea sau a numărului de persoane care au părăsit voluntar izolarea sau carantinarea. „Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferență de număr de pacienți din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienți mai puțini internați în spitale. Proiectul de lege va merge în regim de urgență în Parlament. Sper ca un interes național să nu lase loc de interpretare politică”, a mai spus ministrul Sănătății.