Nelu Tătaru anunță că se face o evaluare a tuturor spitalelor pentru a stabili dacă au existat infecții nosocomiale la pacienții Covid5Foto© libertatea.ro

Nelu Tătaru anunță că se face o evaluare a tuturor spitalelor pentru a stabili dacă au existat infecții nosocomiale la pacienții Covid

, 14 știri, 48 vizualizări

Ministrul Sănătății a anunțat, miercuri, că vor fi evaluate toate spitalele pentru a se afla dacă au existat infecții nosocomiale la pacienții Covid-19, relatează News.ro. Nelu Tătaru a făcut acest anunț, la două zile după ce Libertatea a scris că DSP-urile nu au raportat niciun caz de acest fel.

Nelu Tătaru a fost întrebat miercuri, dacă există infecții nosocomiale la pacienți cu Covid-19 și dacă au fost și decese din această cauză.

“Pacienții cu Covid desfășurați în focarele din spitale sunt cei care sunt contacți și iau acea boală în spital. O infecție nosocomială înseamnă infecție apărută în spital la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfășurat. Aștept o evaluare a acestui lucru”, a afirmat ministrul Sănătății, citat de News.ro.