Nelu Tătaru: Avem șapte zile de creștere, sper să nu fie al doilea val3Foto© a1.ro

Nelu Tătaru: Avem șapte zile de creștere, sper să nu fie al doilea val

, 13 știri, 39 vizualizări

Totodată, ministrul a adăugat că România are de patru zile peste 300 de cazuri, iar de șapte zile numărul crește constant, informează news.ro. ”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanță oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creștere.

Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acționeze doar autoritățile, ci și populația. Sunt încă niște precauții care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat ministrul. Totodată, ministrul a mai adăugat că sunt spitale în țară cu tendință de suprapopulare.

”E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creștere progresivă și sporadică, nu una exponențială, ca să ne gândim  ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să  avem o viață cvasi-normală, dar depinde numai de noi.