Nelu Tătaru: Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei2Foto© romaniatv.net

Nelu Tătaru: Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei

, 7 știri, 33 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a măsurilor luate de autorități deoarece nu am atins încă vârful pandemiei de coronavirus, afirmând că acesta ar putea fi în a doua jumătate a lunii aprilie. El crede că de-abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi de o relaxare. Nelu Tătaru a declarat, marți, la Brașov, că trebuie să menținem precauțiile luate până în prezent pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Suntem într-un stadiu în care avem și transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai așteptăm compatrioți de-ai noștri să se întoarcă. Gândiți-vă că avem încă niște precauții pe care trebuie să le menținem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 aprilie și după a doua jumătate a lunii mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Până atunci ține doar de noi în ce măsură ținem aceste precauții și dacă vom avea un vârf mai ascuțit care să forțeze printr-un număr de cazuri mari și grave structura spitalicească și atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiți-vă că în acest moment avem o creștere ușoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate trebuie să ne uităm că aceste decese au și comorbidități. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidități, de cei peste 65 de ani”, a mai transmis Nelu Tătaru.