Netanyahu: Țara va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaște realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului
Foto: evz.ro

Netanyahu: Țara va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaște realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului

10 știri, 74

„Ierusalimul este capitala Israelului, al acestui popor și nu al altuia. Țara va putea să progreseze dacă palestinienii vor recunoaște realitatea că Ierusalimul este capitala Israelului. Dacă președintele Autorității palestiniene, Mahmoud Abbas, vrea pace, să vină să negocieze cu Israelul“, a afirmat Netanyahu.

Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Netanyahu să recungă la „gesturi curajoase față de palestinieni“ pentru a se ieși din impasul actual.

Potrivit Le Monde, printre gesturile la care face referire Macron s-ar număra „înghețarea colonizării“ israeliene.

Macron a condamnat totodată orice formă de atac față de Israel.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă de predecesorii săi și ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune și nu numai, care se tem de un val de violențe în Orientul Mijlociu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o „zi istorică“ recunoașterea de către președintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

    Citește pe adevarul.ro